Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

HASİP KAPLAN’DAN TELEFON DİNLEMELERİNE SERT TEPKİ

 

28.4.2009 12:01:43

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, DTP'ye Yönelik 40 Bin Telefon Dinlemesi Yapıldığını Belirterek, "Telekomünikasyon Başkanlığı 40 Bin Dinleme Kapasitesini 60 Bine Çıkarabileceklerini Söyledi. Bu Dinlemelerin Hepsi Bizim Partimiz İçin Mi Verildi?" Dedi.

 

 

 

 

 


G.ŞIRNAKHABER - Kaplan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Anayasa Mahkemesi önüne dikilen heykel ve telefon dinlemeleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kaplan, gözleri bağlı adalet tanrıçası Themis'e benzeyen, cezanın gücü kılıcı, adaletin dengesi teraziyi de gösteren bir heykelin yeni Anayasa Mahkemesi'nin önüne dikildiğini belirterek, "Saçları röfleli kısa 1970 model, gözleri Themis'in gibi kapalı değil, 'bağımsızlığı ifade eden' açık ve cin gibi uzaklara bakıyor. Ceket şık yakalı, kısa kollu 2009 model.

Aşağı doğru inince hala Anadolu'da ağırlıklı olarak giyilen uzun elbiselerin yerine bol kıvrımlı bir şalvar giydirilmiş. Ayaklarda antik Yunan sandaletleri duruyor. Heykeli yapan heykeltıraş 'Bu Themis değil' diyor. Bu arabesk heykel anlayışının bir standardı olmadığı, Antalya Kundu'daki Adalet Bakanlığı tesislerinde adalet tanrıçası Themis heykelinin diğer illerdeki klasik ve zarif heykellerden farklı olarak kısa, şişman, basık burunlu olması dikkat çekiyor. Teraziler ses çıkarıyor diye bantlanmış. Anayasa Mahkemesi'nin yeni binasının önüne de şalvarlı heykel dikiliyor. Adalet tanrıçası Themis'in gözlerini kim açtı, kim şalvar giydirme kararı aldı?" diye konuştu.
'Bu Dinlemelerin Hepsi Bizim Partimiz İçin Mi Verildi?' DTP'li Hasip Kaplan ayrıca, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in resmi olarak 70 bin kişinin dinlendiği yönündeki açıklamalarının kendilerini dehşet içinde bıraktığını söyledi.

Kaplan, DTP'ye yönelik operasyonlarda Diyarbakır Başsavcısı ile bir hukukçu vekil olarak yaptığı görüşmede sadece DTP'ye yönelik 40 bin dinlemenin yapıldığının söylendiğini ifade ederek, şunları söyledi: "Şimdi sadece partimize yönelik 40 bin dinlemenin yapıldığı dikkate alındığında Ergenekon, diğer soruşturmalar, diğer örgütler, yolsuzluklar, yüzlerce dava dikkate alındığında biz bu soruların yanıtını arıyoruz. Telekomünikasyon Başkanlığı '40 bin dinleme kapasitemiz var. Bunu 60 bine çıkarabiliriz' diyor. Bu dinlemelerin hepsi bizim partimiz için mi verildi? Kamuoyunda herkes dinleniyor.

Anayasa Mahkemesi'nden sade vatandaşa kadar 70 milyon insan dinleniyorum kaygısı taşıyor. Bu yasa dışı, kişilik haklarını ihlal eden ve basına servis edilen bu dinlemeleri kamu vicdanında Meclis'te temize çıkaracak ve hukuka bağlayacak, hukuk devletinin üstünlüğünü kim koruyacak? Bunun yanıtını muhalefet olarak istiyoruz."

 

 

 

 

        

Bu habere 1 adet yorum yapıldı.

   Diğer Başlıklar

  DTP'li Kışanak neler söyledi? 11.11.2009 11:57:30
  Bülent Arınç'ı utandıran anlar 11.11.2009 11:38:09
  DTP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ HASİP KAPLAN; “ALNIMIZ AÇIK” 21.7.2009 12:49:42
  DTP'Lİ BAŞKANLAR RANDEVU TALEBİNİ DEĞERLENDİRDİ 10.7.2009 13:30:00
  DTP İL BAŞKANLIĞINA SELİM BAYAR SEÇİLDİ 29.6.2009 10:05:57

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337951

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber